5. Om Författaren

Jag började arbeta med internetmarknadsföring i slutet av 1990-talet, då främst via epost och därefter i flera år framförallt med sökmotorsoptimering (SEO). Min första AdWordskampanj lanserades våren 2006 i syfte att marknadsföra ett utbildningsföretag jag drev i Kina.

AdWords visade sig oerhört träffsäkert och kostnadseffektivt och var snart tillsammans med SEO de enda marknadsföringskanaler jag lade resurser på, främst då i form av tid för att lära mig hur man kunde analysera och optimera på bästa sätt. Kort därefter började jag också använda Google Analytics, som just släppts.

Efter att under en kort tid ha arbetat på ett annat företag inom branschen startade jag 2011 min egen byrå – Precisera – med den den simpla affärsidén att erbjuda andra företag min höga kompetens om internetmarknadsföring i allmänhet och Google AdWords i synnerhet.

Precisera har anlitats av företag av olika storlekar och i en mängd branscher, i Sverige och utomlands. Bland dem Jollyroom (ehandel), Oniva OnlineGroup (webhosting), Mindark (onlinespel), Speedledger (bokföringsprogram), Easyfairs (mässor) och Göteborgs Symfoniker (konserthus & onlinekonserter).

Precisera har också utsetts av Google till så kallad ‘Premier Partner’.

Sedan 2014 anlitas jag av Google för att hålla kurser för konsulter på andra byråer i Sverige inom ramen för deras program ‘Partner Academy’. Det är alltid givande och utmanande att få utbilda sina konkurrenter!

Jag har också utsetts till ‘Rising Star’ i Googles officiella AdWords-community
(https://www.en.advertisercommunity.com/t5/user/viewprofilepage/user-id/9167)

Jag äger tillsammans med min bror en av Sveriges mest besökta webbplatser: synonymer.se, som sedan vi tog över den 2009 har vuxit exponentiellt och idag är en av Sveriges största webbplatser i besöksvolym.

Innan jag började intressera mig för Internetnarknadsföring arbetade jag på Göteborgs universitet, där jag disputerat på en avhandling i idéhistoria.

Du når mig på telefon 070-3091142 eller email: david@precisera.se
Kommentarer till boken är hjärtligt välkomna!